שֶׁנִּהְיֶה לְרֹאשׁ: הדגים שיעשו לכם את החג | "במטבח של מירי"

חיה ספיר No Comments on שֶׁנִּהְיֶה לְרֹאשׁ: הדגים שיעשו לכם את החג | "במטבח של מירי"

"במטבח של מירי" ממשיכים בהכנות לקראת החגים, ולאחר מתכוני הבשרים והעופות שהוגשו בתכניות האחרונות היום הגיע תורם של הדגים | פילה לברק בציפוי שערות קדאיף, או פילה סלמון בקראסט שקדים? מגוון המתכונים לפניכם, לכם נותר רק להחליט, ולהכין!

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

מצרכים:

4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

לציפוי:

2 ביצים

2 כפות קמח

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות פטרוזליה קצוצה

500 גר' שערות קדאיף מופשרות

שמן לטיגון עמוק

להגשה -סלטון:

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות, מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי , עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה, מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ, לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות, מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

הכנת הסלטון אפונה:

במחבת מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים שום ומטגנים כדקה, מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים, טועמים ומתקנים תיבול, לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים, מקשטים באיולי פסטו.


נסיכה בירקות אדומים

מצרכים:

1 ק"ג פילה נסיכה

לירקות:

3 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל קצוץ

1 גמבה קצוצה

4 שיני שום

1 פלפל  שאטה טרי קצוץ

1 מיכל רסק עגבניות של 250 גר'

1 כוס מים

4 כפות כוסברה קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

5 כפות שמן לטיגון

להשריית הדגים:

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:

חממי שמן בסיר סוטאז וטגני את הבצל והשום קלות הוסיפי את הפלפלים  וטגני כ 3 ד', הוסיפי את העגבניות וטגני 3 ד' נוספות, הוסיפי את שאר המצרכים והתבלינים והביאי לרתיחה, טעמי ותקני תיבול, בשלי כשעה.

הכנת ציפוי הדגים:

ערבבי בקערה  את מצרכי התיבול של הדג וטבלי את הדגים במרינדת הציפוי, הניחי את הפרוסות בתוך הרוטב ובשלי שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה, אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי מכוסה, הגישי חם עם חלה טרייה.


פילה סלמון במרינדה אסיאתית

מצרכים:

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי

למרינדה:

1/4 כוס טריאקי

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס מייפל טבעי

6 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות ממרח בוטנים

2 כפות בזיליקום קצוץ

מיץ וזסט מלימון אחד

1/3 כוס שמן קנולה

1 כף מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול, מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים, מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות, אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'.


פילה ברמונדי

מצרכים:

6 פילטים של ברמונדי

4 כפות פסטו 

מלח פלפל שחור גרוס טרי

16 עגבניות שרי

12 זיתי קלמטה

חופן עלי פטרוזליה או בזיליקום

אופן ההכנה:

סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מטה, מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה, פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר, הכיני כך את כל הפילטים, סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, פתחי את הניר קלות קשטי בעלי, בזיליקום טריים והגישי.


פילה סלמון בקראסט שקדים

מצרכים ל 4 מנות

דרגת הכנה-קלה

4 פלטים סלמון

לתיבול:

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי:

1/2 כוס קמח תופח

2 ביצים

1 שן שום כתושה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

שמן לטיגון

לתוספת שעועית:

250 גר' שעועית ירוקה חלוטה 

1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים, מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת:

במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא. לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב, צמוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים., מסירים מהאש ומגישים.


פיש אנד ציפס

מצרכים:

6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות

מלח

מיץ מלימון

פלפל שחור גרוס טרי

לטמפורה:

1 כוס קמח תופח

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזליה קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

לתפוחי האדמה

6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

אופן ההכנה:

את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון, מכסים ומשהים לשעה במקרר, מכינים את הטמפורה, מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה.

הכנת המנה:

מחממים שמן עמוק  עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ, טובלים את הפילה בטמפורה  ומטגנים עד להשחמה, כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה, מגישים עם מיונז.

שבת שלום, ובתיאבון!


האזינו לתכנית:

 



0 תגובות